Uten balkongene hadde jeg ikke kjøpt leiligheten

Beboer Grethe Rød er fornøyd med rehabiliteringen

Lene Bergum flyttet i november inn i Åshøgda borettslag i Drammen. De nye balkongene var helt avgjørende for kjøpet.

28-åringen har funnet seg til rette i borettslaget. Hun bor i fjerde etasje i den ene høyblokken. Før rehabilteringen hadde leiligheten til Bergum ingen balkong. Lene er førstegangskjøper, men bruke ikke lang tid på å bestemme seg da hun ble oppmerksom på leiligheten i Åshøgda. Hun er fra Åssiden i Drammen og ønsket derfor en leilighet i dette området.

Nabo Grethe Rød bor også i en av leilighetene som ikke hadde balkong, og hun er glad for at borettslaget igangsatte rehabiliteringen.

– Klart balkongen utgjør en forskjell, sa hun fornøyd tidligere i høst.

Flott design

Lene Bergum er dessuten glad for at balkongene samsvarer med den opprinnelige byggestilen. Bygningene i Åshøgda borettslag er av Drammen kommune pekt ut som verneverdige kulturminner. Derfor var det et krav at moderniseringen av bygningene ikke tok bort den opprinnelige arkitekturen. Lene betalte 1 840 000 for leiligheten. Det er en vesentlig prisøkning og henger sammen med moderniseringen av borettslaget.

Megleren Nordvik i Drammen har allerede notert fire prisrekorder i Åshøgda borettslag.

Vil fortsette å øke

Bergum er ikke bekymret for prisutviklingen. Hun er overbevist om at den dagen hun selger vil også hun få en fortjeneste.

– Jeg har kjøpt leilighet for å bo, ikke for å selge. Men jeg regner med at prisøkningen fortsetter. Det er dessuten et veldig trivelig bomiljø og flotte uteområder. Jeg trives veldig godt, det er kjempekoselig, sier hun. Den nye balkongen har barne-og ungdomsarbeideren foreløpig brukt til oppbevaring.
– Balkongen vil både bli innredet og brukt, sier hun.

Fornøyd styreleder

Styreleder Gunnar Alternes er begeistret over prisoppgangen på leilighetene. Det er en anerkjennelse på at beslutningen om å rehabilitere var riktig.

Bilde av Gunnar Alternes foran boligblokken
Gunnar Alternes, styreleder i Åshøgda borettslag

– Prisøkningen er jo helt fantastisk. Det hadde ikke skjedd før vi satte i gang dette prosjektet. Dette viser at det er en god investering for andelseierne, sier han, og legger til:
– Kombinasjonen hvite balkonger, glass og teglstein gir borettslaget et moderne preg, uavhengig av hvilken tidsepoke vi lever i.