Stripper blokkene for gamle balkonger

Gamle balkonger rives i Porsgrunn. Dermed er Balkongentreprenøren i gang med sitt første prosjekt i Grenland.

 

– Vi er endelig i gang i Skrukkerød borettslag. Å rive gamle balkonger markerer vår innmarsj, sier daglig leder Runar Soltveit i Balkongentreprenøren.

 

Beboerne kan se frem til helt nye helårsbalkonger. Borettslaget bruker rundt 30 millioner kroner på prosjektet. Blokkene ble bygget på midten av 1960-tallet og både fasadene og balkongene har tatt imot mye vær i snart 60 år.  

Vann i betongen

– Dette handler ikke først og fremst om å montere nye balkonger. Dette er et betydelig vedlikeholdsprosjekt og balkongene fyller flere funksjoner. Balkongene er isolerende, og et kraftige skjold mot nettopp vær og vind. Beboerne vil merke forskjellen gjennom hele året, sier Soltveit. De gamle balkongene hadde mye rust og betongen tok inn vann.  

Neste sommer

Soltveit estimerer at byggearbeidene vil strekke seg over ett år. Som alltid er det noe støy i byggeperioden.

-– Vi forsøker alltid å gjøre rehabiliteringen så skånsom som mulig. Samtidig er det helt umulig å gjennomføre et slikt tiltak uten støy. Sommeren 2022 blir fantastisk for beboerne, og skulle de plages av litt støy er det bare å sette på DeLillos og låten “Neste sommer”, smiler Soltveit, og legger til:

– Erfaringsmessig går slike prosjekter veldig greit.  Det tar ikke alt for lang tid før vi har montert de første balkongene, og da sprer også gleden seg i hele borettslaget.