Slik ble Magne “balkong-detektiv”

Først tok han initiativ til å få nye balkonger. Deretter ble han “balkong-detektiv” for å undersøke de ulike løsningene i markedet.

Magne Wigen er styreleder i Hvitveisen Borettslag i Bodø. Borettslaget var naturlig nok opptatt av både estetikk og funksjonalitet da det ble besluttet å oppgradere med nye, innglassede balkonger.

(fortsetter under bildet)

Slik ser Hvitveisen Borettslag i Bodø ut etter at det nye balkongsystemet kom på plass i 2016

Balkong-detektiv

Magne Wigen i Bodø tok initiativ til fasadeendring og tok også oppgaven som "balkong-detektiv" for å undersøke de ulike løsningene i markedet.

Bodø er kanskje mer kjent for vind og kuling som aldri tar slutt enn for det nyslåtte seriemesterskapet til Bodø Glimt.

– Vi er veldig tilfreds med balkongene. Nå kan beboerne bruke altanen hele året, sier Wigen. Han var initiativtaker til at det relativt nyetablerte borettslaget fra 2005 skulle ruste opp fasaden med nye balkonger. Wigen tok dessuten oppgaven med å være “balkong-detektiv” og undersøkte de ulike aktørene og systemene det kunne velges mellom.

Magne Wigen, styreleder i Hvitveisen Borettslag, Bodø

Klimavegg og isolasjon


– Når vi oppsummerer i ettertid er beboerne fornøyd med resultatet, og også fordi vi valgte løsningene fra Balkongentreprenøren. Jeg investerte mye tid på å finne løsningene som passet borettslaget best og lærte mye om ulike balkongsystemer, sier han.

Hvitveisen var også det første borettslaget i Norge til å ta i bruk egenproduserte balkonger fra Balkongentreprenøren. Dette muliggjorde at fasadedesignen i enda større grad kunne tilpasses boligblokken. I mer enn fem år har balkongene ikke bare fungert som et tilleggsrom, men også som klimavegg med isolerende egenskaper.

Økt med en halv million kroner

Wigen anslår at leilighetene i Hvitveisen Borettslag har steget med 500.000 kroner i snitt.

– Økningen har vært vesentlig uten at jeg konkret kan tallfeste økningen, presiserer han. Borettslaget er tilpasset seniorer i aldersgruppen +55. Da prosjektet ble realisert økte husleien med cirka 1000 kroner måneden. Det er tilsammen 15 leiligheter i borettslaget.


– Det var god stemning for å få realisert dette prosjektet, sier Wigen. I 2016 ble prosjektet fullført. Styrelederen påpeker også viktigheten av at borettslaget valgte et balkong-system som er robust når uværet herjer.

Mye vær og vind

– Det er mye vær og vind og regn i Bodø. Derfor er det helt avgjørende at vi fikk et system som tåler påkjenningene været gir. Beboerne er naturligvis fornøyd med at balkongene kan brukes hele året, man slipper å rydde ut og inn hagemøbler ettersom været endrer seg, sier Wigen.