– Ser ut som et helt nytt borettslag

Styrelederen følger ekstra godt med på rehabiliteringen av Lynghaug borettslag. Hun er nemlig også byggingeniør og er dermed i overkant nysgjerrig.

– Jeg driver riktignok med prosjektering offshore, men prinsippene er jo nokså like. Utviklingen er jo helt fantastisk. Det er jo som om det bygges nye blokker i borettslaget, sier Kristin Haugen.

Slik har blokkene vært siden 1969. FOTO: Per Sakariassen

19 blokker rehabiliteres

I Lynghaug borettslag i Fyllingsdalen i Bergen er det totalt 19 lavblokker. Borettslaget stod ferdig i 1969 med 263 leiligheter. Allerede i løpet av den neste måneden vil de første beboerne ta i bruk nye innglassete balkonger. Arbeidet skal være ferdig i 2022, noe som betyr at mange beboere må smøre seg med tålmodighet.

Helhetsinntrykk


– Nå får vi et helhetsinntrykk av hvordan blokkene blir, og det er total forandring, nesten som om det bygges nye blokker. Forskjellen blir spesielt synlig når gammelt og nytt står ved siden av hverandre. Det nye designet er stilrent, og selv folk som ikke bor i borettslaget gir gode tilbakemeldinger, sier Haugen. I tillegg til nye helårsbalkonger blir også fasadene byttet ut.

– Jeg blir i godt humør av forandringen, tilføyer Haugen.  At styrelederen selv er byggingeniør gjør at hun følger ekstra godt med på utviklingen.

God beboerinformasjon

– Jeg diskuterer ofte med de som jobber med prosjektet. Min kompetanse kommer kanskje best til uttrykk når beboerne har spørsmål omkring rehabiliteringen. Da merker jeg at det er bra å ha ingeniørkompetanse, og det er forhåpentligvis også en fordel for andelseierne. Jeg er nok mer nysgjerrig enn kontrollerende. Arbeiderne kan det de driver med, sier hun. Haugen gleder seg stort til at hun selv kan ta i bruk sin nye balkong.

– Nå bruker jeg tiden på å finne ut hvordan den skal utformes interiørmessig. Jeg har mange ideer, avslutter hun.