Nye balkonger og byens beste utsikt

Når denne fasaden får montert balkonger kan utsikten over Byfjorden nytes mer enn de foregående 63 årene.

Anne Britt Steffensen gleder seg til leiligheten hennes i fjerde etasje får en større og innglasset balkong. Hun bor i det lille borettslaget med 20 leiligheter i Kringsjåveien på Laksevåg i Bergen. Balkongentreprenøren har allerede revet de knøttsmå (!) balkongene som ble oppført sammen med bygget i 1958.

Moderne uttrykk

Steffensen er styremedlem i borettslaget og forteller at det jevnlig pågår vedlikehold av bygningen. Når de nye balkongene er på plass vil bygget få en total endring fra etterkrigstidens tunge betonguttrykk med smale vinduer og små balkonger til en moderne fasade i glass og stål.

Fantastisk utsikt

Det lille borettslaget har imidlertid en fordel; beliggenheten. Det er bare de færreste borettslag som har utsikt over Byfjorden i Bergen. Med de nye balkongene kan utsikten nytes på en helt annen måte enn de foregående 63 årene. Det mangler heller ikke på fasiliteter. I bygget ved siden av er Laksevåg Senter lokalisert med et stort og variert utvalg på menyen.

(fortsetter under bildet)

Anne Britt Steffensen gleder seg til balkongene er montert

Fikk tillit umiddelbart

Steffensen forteller at dialogen med Balkongentreprenøren har vært god fra det første møtet.
– Vi fikk tillit umiddelbart og underveis i prosjektet har det vært en god dialog. Vi håper bare at balkongene er ferdig til slutten av mai, sier hun med tanke på pandemien. Steffensen legger til at det var viktig for borettslaget at forretningsføreren OBOS anbefalte Balkongentreprenøren.
– Det gjorde selvfølgelig valget av entreprenør enda enklere, selv om vi hadde vår favoritt, smiler hun, og føyer til:
– Balkongentreprenøren var det firmaet som hadde alt i orden i forhold til de krav som prosjektlederen vår fra OBOS stilte til entreprenører som kom med anbud til prosjektet vårt