Nå skinner borettslaget

Prosjektlederen fra OBOS er fornøyd med rehabiliteringen i Borettslaget Nyegården 1 som består av to blokker. Tidsplanen holdes med god margin!

– Planen er å være ferdig februar 2024, men vi ligger godt innenfor tidsplanen, sier prosjektleder Frode Liseth i OBOS.

Åpne altaner som kan lukkes

Liseth har på vegne av OBOS fulgt prosjektet fra starten og registrerer at andelseierne setter pris på rehabiliteringen. De to blokkene i Nyegården har fått en moderne look. Men viktigst av alt er det at blokkene har fått en solid oppgradering.

Gamle balkonger er kuttet ned, og erstattet med nye innglassete balkonger fra Balkongentreprenøren. Liseth omtaler balkongløsningen som “åpne altaner som kan lukkes”. I andre etasje nyter beboer Monica en solrik dag på sin nye balkong.

Monica, som bor i Nyegården 1, trives godt på den nye balkongen

Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med den nye balkongen, sier hun, og generelt tilfreds med at blokken hun bor i har fått en solid oppgradering.

Nyegården før rehabiliteringen

Det er nemlig ikke bare balkonger rehabiliteringen handler om. Frode Liseth i OBOS forklarer at gamle fasader er erstattet med nye, gamle vinduer er byttet ut og taket har også fått en overhaling.

– I dette prosjektet har vi fjernet asbest, byttet dårlig isolasjon fra 1960-tallet og har nå 20 centimeter isolasjon på fasadene. Alle vinduer, tak og vegger er tettet. I taket har vi lagt inn 40 centimeter isolasjon, sier Liseth. Blokkene er “tettet igjen”.

  • Gamle vinduer på nordsiden av den nederste blokken er byttet.
  • Gamle vinduer på østsiden av den øverste blokken er byttet.
  • Taket i begge blokker er etterisolert.
  • Alle hyblene i i den øverste blokken får også ny balkong. Disse balkongene blir uten glass.
  • Det settes inn ny altandør i alle stuene. 

 

Enerigibesparende

I praksis betyr “tettingen” at leilighetene blir mer energieffektive. Beboerne trenger ikke lenger “fyre for kråkene”, som det heter. De to blokkene har noe så sjeldent som eget ildsted i leilighetene.

– Dette er nok et av de siste borettslagene som fikk egen kamin i leilighetene, sier Liseth.

Kan melde inn avvik

I forbindelse med rehabiliteringen har OBOS benyttet meldingssystemet Vibbo slik at beboerne kan melde inn avvik. Dermed kunne prosjektlederen raskt fange opp eventuelle avvik. At det var stor interesse for å bruke den nye balkongen fikk han selv erfare. Før balkongene ble formelt åpnet snek flere beboere seg ut på balkongen for å prøve den ut.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, folk virker å være veldig fornøyde, sier Liseth.