Her blir det nye (helårs)balkonger

Beboerne i Lyngfaret borettslag gleder seg til å få nye helårsbalkonger.

Snart starter arbeidet med fasaderehabilitering og innglassing av balkongene.

– Fra blokkene var nye på begynnelsen av 70-tallet og frem til i dag, har det vært utført gjentagende vedlikehold som har medført betydelig kostnader grunnet kort levetid. Nå er tiden inne for å tenke mer langsiktig. Derfor har vi valgt en mer varig løsning som vil spare oss for en god del fremtidig vedlikehold, sier Trond Bertelsen.

Starter før påske

Han betegner oppgraderingen som helt nødvendig, og viser frem flere steder med vanninntrenging som følge av skadet og manglende membran. Skadene er godt synlig med sprukken maling og bobler mellom malingen og betongen.

– Fliser og fuger løsner, betongen sprekker opp og armeringsjern kommer til syne. I tillegg får de åpne balkongene hard medfart på kledning, vinduer og altandør, sier Bertelsen.

Trond Bertelsen har bodd i Lyngfaret borettslag i en årrekke og gleder seg til nye balkonger

Balkongentreprenøren planlegger byggestart i første kvartal 2022. Prosjektet er beregnet til en anleggsperiode på elleve måneder. Allerede til sommeren kan de første beboerne i Lyngfaret forhåpentligvis ta i bruk den nye uteplassen.

-Klart vi gleder oss. Da vi stemte over forslaget på ekstra ordinær generalforsamling var det et overveldende flertall, sier Bertelsen, som også er styremedlem i borettslaget

Store balkonger

Lyngfaret borettslag ligger idyllisk til omgitt av store fellesområder, lekeplass, idrettsanlegg, turstier og grøntområder. Borettslaget har allerede balkonger som er større enn det som normalt finnes i borettslag. At balkongene nå blir innglasset vil øke bruksmulighetene gjennom hele året.

Utslag i prisene

Borettslaget får en ny og oppgradert dimensjon som også endrer det estetiske uttrykket. 

– Det er en betydelig investering kostnadsmessig, men i I sum slår det forhåpentligvis ut positivt for trivsel og gir økt verdi for den enkelte leilighet, sier Bertelsen og føyer til:
– Lyngfaret vil helt klart bevare sin identitet og fremstå med attraktive leiligheter for den fremtidige kjøper.