– Har sovet på balkongen siden juni

Hesjaholtet

– Om jeg trives med den nye balkongen? Jeg har sovet på balkongen siden juni, humrer Åge Birkeland. 

Før sommeren stod prosjektet i Hesjaholten Borettslag i Fyllingsdalen i Bergen ferdig.

Bodd i borettslaget siden 1965

Morten Davanger har lengst erfaring i borettslaget. Han har vært vaktmester i 32 år, og har bodd i den samme blokken siden 1965 da borettslaget ble oppført. Han og styremedlem Åge Birkeland er enige om at fasadeendringen har vært vellykket. Alle de 204 leilighetene i det idylliske borettslaget har fått innglassete balkonger. I tillegg er balkongene doblet i størrelse. 

Har fått et ekstra rom

– Jeg merket jo at vi brukte balkongen mye mer sist sommer enn det som har vært normalt. Nå bruker sønnen min balkongen som treningsstudio. Vi har jo fått et ekstra rom i leiligheten, sier Davanger. Han er synlig stolt over borettslaget og bomiljøet. 

Ga borettslaget et løft

– Fasadeendringen ga hele borettslaget et løft. Nå moderniserer vi uteområdene som en konsekvens av arbeidet vi gjorde på fasadene, sier han. Mens Davanger markedsfører lekeområder, turområder og samlingssteder i Hesjaholten borettslag, dukker også styremedlem Åge Birkeland opp.

Morten Davanger har bodd i borettslaget siden 1965, og vært vaktmester i 32 år.
Han er svært fornøyd med nye balkonger.

Vedlikehold for fremtiden

– Klart beboerne er fornøyd. Vi har jo fått ekstra plass og dette er ikke bare forskjønnelse, men vedlikehold for fremtiden, påpeker Birkeland. Balkongene fungerer dessuten som klimavegg og etterisolering på de store bygningene. Økonomisk holdt Balkongentreprenøren seg til budsjett.
– Vi hadde en ramme på 72 millioner kroner, og jeg regner med at prosjektet lander på rundt 68 millioner, sier Birkeland.

Håper på lavere leie

Styret i borettslaget er nå iferd med å re-finansiere lånet, noe som kan innebære lavere husleie. 
– Prosjektet medførte at husleien økte 400-600 kroner i måneden. Vi har forventninger til at refinansieringen kan gi en lavere leie, fortsetter Birkeland. 

Moderne, velholdt og vedlikeholdt

Selv har han lang fartstid i borettslaget. Birkeland kjøpte leilighet for 18 år siden og har de siste elleve årene sittet i styret.
– Nå fremstår borettslaget som både moderne, velholdt og vedlikeholdt. Vi har jo jevnlig tatt tak i vedlikehold med sandblåsing og bytting av vinduer, sier Birkeland.  

Slik så boligblokkene ut før rehabiliteringen