Fikk oppsving i priser og trivsel med nye balkonger

Bilde av styreleder foran blokk

Nye balkonger i Langerinden borettslag har gitt oppsving i både priser og trivsel, konstaterer styreleder Randi Kjernlie.


Prosjektet ble overlevert i juni i fjor. Langerinden borettslag ved Breimyra på Flaktvedt består av ni terrasseblokker og til sammen 186 leiligheter. Borettslaget ligger idyllisk til nær skog og mark og fritidstilbud.

Har innfridd

Kjernlie beskriver et prosjekt som har innfridd. De få beboerne som strittet imot rehabiliteringen er nå overbevist om nødvendigheten av oppgraderingen.

(fortsetter under bildet)

Styreleder Randi Kjernlie og vaktmester Kenneth Rønning er fornøyd etter rehabilteringen

– Forvandlingen er voldsom om vi sammenligner før og etter. Vestbo gjorde en reportasje omkring rehabiliteringen og spurte tilfeldige beboere om de var fornøyd. Alle svarte med tilfredshet, sier styrelederen. De nye balkongene er større, innglasset og brukes av beboerne gjennom hele året. Vaktmester Kenneth Rønning har 24 års tjeneste i borettslaget, og er ikke i tvil om at kvaliteten er løftet etter rehabiliteringen.
– Det er mye bedre, konstaterer han.

Brukt som lagringsplass

– Før vi fikk nye balkonger brukte enkelte beboere altanen som lagringsplass. Det er det ingen som gjør lenger. I tillegg fungerer de nye balkongene som en ekstra støyskjermer, sier styrelederen entusiastisk.  Balkongene er ikke isolert, men det ordner både styrelederen og andre beboere med varmelamper slik at utesesongen kan vare hele året. Kjernlie kan dessuten vise til prisrekorder på leilighetene.

Prisrekorder

– Disse rekordene har klar sammenheng med oppgraderingen og nye balkonger. I tillegg har vi rustet opp uteområdene, sier hun. Prosjektet hadde en totalpris på 66 millioner kroner. På grunn av den lave renten har også fellesområdene fått en ansiktsløftning i den samme prisen, godt hjulpet av lav rente. Idet prosjektet ble vedtatt økte styret husleie med 600 kroner og senere til 1000 kroner. Kjenslie er overbevist om at det er en god investering.

Trivselsfaktor

– Det blir for enkelt å bare vise til prisrekorder på leiligheter. Bomiljøet spiller også inn som en trivselsfaktor. Derfor vil jeg si at rehabiliteringen har gitt oss mye, sier hun. Selv har hun hatt sin nye balkong i to år, og stortrives med det nye uteområdet.
– Det viktigste er at alle beboerne er fornøyd, og det er inntrykket, sier Kjernlie som har vært med i styret i mer enn 20 år.