De får ny fasade og nye balkonger

Helge Lynnæs og John A. Lohne

Naboene Helge og John gleder seg til en ny og skinnende fasade, samt helt nye, innglassete balkonger i sentrum av Kristiansand.

Begge har bodd i det lille borettslaget i sentrum med 20 leiligheter i en årrekke. I slutten av april har boligbygget gjennomgått det som kan kalles “extreme makeover”. Fasaden ut mot Kristian IVs gate blir helt ny og moderne. På motsatt side – eller solsiden – monteres innglassete helårsbalkonger på hver leilighet.

Her skal det bli store og innglassete balkonger ved utgangen av april


– Vi har jo snakket om å gjøre dette i mange år. Og nå som vi har bestemt oss kan det liksom ikke skje raskt nok, humrer John A. Lohne. Han sitter også i styret og er glad for at prosjektet er i gang.

Balkongene gir mer plass

– Vi har store forventninger og gleder oss til prosjektet er ferdig, sier naboen Helge Lynnæs. Han har bodd i blokken i mer enn 20 år og er enig i at det var på tide med en oppgradering. Balkongene gir dessuten mer plass. Ifølge prosjektleder Terje Torsvik i Balkongentreprenøren utvides bruksarealet med 16-17 kvadratmeter.

Mer dagslys

– Det har aldri vært balkonger på denne blokken. De nye balkongene vil innebære at beboerne får inn mye mer dagslys enn før, sier Torsvik. Han er fornøyd med fremdriften i prosjektet og holder fast på at det skal stå ferdig innen utgangen av april.


Terje Torsvik er prosjektleder for Balkongentreprenøren i Kristiansand